Sprutor

Nu har jag fått sprutor vid si-lederna/ svanskotan. Kortison är bra grejer ;) Har blivit bättre och bättre och nu har jag bara lite ont vid sittknölarna.
Det väsrat när si-lederna börjar krångla är att det är så mycket muskler och leder och sånt runtomkring som belastas. Har haft ont vid höfterna oxå och gått som en höggravid svankande med små små steg. Det har verkligen varit sjukt irriterande att gå i slowmotion med värk.
Men nu så verkar det gå åt rätt håll :)
 
Hoppas ni har det bra!

Hej hopp

Eller näe inte så mycket hopp. Har problem med si-lederna sedan drygt en vecka :( 
Antar att det är inflammation som inte vil ge med sig. 
Så nu har jag bett om kortisoninjektioner. Väntar bara på svar om när. 
Är värre i höger där jag är oopererad. Men känns såklart i båda då även ligament och sånt som ligger vid si-lederna blir påverkade. 
Så är det att ha en kronisk sjukdom, man vet aldrig när det blir värre. Har haft det oförskämt bra med si-lederna länge nu. Tänker att en steloperation av höger si-led kanske skulle vara bra just när man fåt inflammationer så här, men jag har ju inte ont dygnet runt av den högra si-leden än så operation är väl inte aktuellt än.
 
Jag har alltså bechterews sjukdom/ankyloserande spondylit som väldigt ofta sätter sig i si-lederna och inflammerar dem. Resultatet efter år är att det börjar växa benpålagringar in i leden som till slut gör så att leden blir helt stel. Detta kan även ske i hela ryggraden, nacken ja i princip alla kroppens leder. Många som är äldre och även de som har en mer agresiv sjukom får krokiga ryggar :(
Dessa år av inflammationer och benpålagringar gör såklart ont. och man kan även få nervskador och annat mindre roligt. Jag har sluppit typ all värk jag haft dafligen med hjälp av stelopertaion på min vänstra si-led. Jippie :)
 
Men inflammationer stoppas inte av en steloperation tyvärr. Så nu vill jag hemskt gärna ha kortison i si-lederna för det är inte kul å ha ont bara man ska torka sig eller sitta, stå ja i princip allt gör ont. man går med små steg för att det inte ska hugga till av smärta. Och jag vill kunna jobba utan värk. Vet inte om jag är dum som jobbar när det är så här men det känns nästan värre av att bara vara stilla. Men kanske behöver man vila...
 
Hoppas ni har det bra! 
 

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0