Jobbat 75% i 2 veckor drygt nu

Det går mycket bra!
De gångerna jag fått ont i ryggen siter värken högre upp och ibland känner jag av högra si-leden. 
Vänster känner jag av ibland oxå men inte alls samma värk upp i kors/ländrygg utan den håller sig i själva si-leden eller om det är muskelfästen runtomkring som är inflamerade kanske. för trots operationen är sjukdomen kvar som sätter sig i allt från ryggen till muskel & senfästen i hela kroppen :( Men jag är inte besviken på operationen för det. Har vunnit otroligt mycket på den :)
 
Var hos sjukgymnasten förra veckan som tyckte det var helt otroligt att jag jobbar 75% och i ett skolkök men tunga lyft mm. Har därför inte kommit igång med sjukgymnastik efter julen och nyår då jag börjat jobba och har väl kännt mig dålig pga det, men det visade sig att det var bra att jag tagit det lugnt med det för sjukymnasten menade att jobbet är tillräckligt just nu och att jag ska känna av det ett tag och sedan börja med träning :) 
Och jag förstår hennes tänk. Efter att ha varit orörlig så länge och tappat muskler så är det nog klokt att inte överbelasta sig. För det handlar ju inte bara om ryggmuskler. I princp alla muskler fr fot till överkropp har ju haft semester ;)
 
15/2 ska jag träffa dr som opererat mig för uppföljning :) 
 
Idag är jag hemma och vabbar för kräksjukan har kommit till oss :( hade mkt hellre jobbat kan jag säga..
 
hoppas allt är bra med er! kram så länge!

Ibland är det bra med kontakter 😃

Känner en som jobbar på sjukhuset jag går på för den reumatiska sjukdom jag har (AS / bechterews)
bad henne kolla om hon kunde se om jag har någon tid i januari det hade jag inte men var planerad toll februari. dock så undrade hon hur det var och så berättade jag att jag har haft ont i bröstkorgen några månader nu och det andra. Så hon kollade upp tiderna och vips hade jag en tid inom en vecka 😀 passar otroligt bra då jag börjar jobba och helst vill slippa ta sånt då. 
 
Hoppas nu bara att man ska få någon hjälp med medicin. 
Vakanr varje morgon med en stelbröstkorg som värker och knakar. Och under dagen blir det bättre, men känns sju såklart och speciellt när man bär något eller anstränger sig med armarna. Känns som bröstet trycks ihop liksom. Och att nysa kan vara smärtsamt. väldigt konstigt när man tänker på det att man kan känns sig stel men ändå som att det rör sig. 
 
Känner att jag inte behöver äta smärtstillande för bäckenet 😀 får inte alls ont som förr och ländryggssmärtan är Borta! innaN vaknade jag på morgonen och kände direkt att jag måste ha tex tradolan för att fixa förmiddagen. Så det är mycket bra tecken på att det faktiskt är SI-leden som ställt till det för mig. 
Har ju även blivit av med värken när man sitter och står och går 😀😀😀 
 
synd bara att ASen ställer till det på andra ställen! 
 
Kram så länge!
 

Bra början på nya året

Ska vikariera i ett skolkök i 2 månader :) Börjar innan min sjukskriving gåt ut, men tror det komer gå bra då det endast handlar om en vecka innan :)
Ärligt talat så skiter jag i om det gör lite ont, är trött på att vara hemma. Vill göra någpt, rör på mig och träffa folk :)
Och så länge det inte är farligt för kroppen så är det ok att ha lite ont. Tror inte si-leden kommer klaga och gör den det år jag ta det då.
 
Däremot har jag haft ont i bröstbenet sedan jag opererades och i neckelbenen. Skulle få en kallelse med posten till reuma nu i januari för att disskutera läget och mediciner då jag för tillfället endast går på alvedon och tradolan vid behov. Vilket tydligen inte är tillräkligt för då hade det inte värkt och knastrat i bröstet och nyckelbenen som jag även söt hjälp för tidigare...
Och mitt ena pekfinger vill aldrig ge med sig heller med senskideinflammationen.
 
Men bäckenet känns ju ok iaf :)
 
Skulle helst vilja slippa dessa besök hos läkare. Men jag börja bli rädd för förbeningar i bröstet nu när det inte går över. Det är det jag tycker är mest skrämmande med denna reumatiska sjukdom att ben växer in och över leder i kroppen vilket kan påverka andningsförmåga, stelhet i ryggen till värk, trötthet och annat som jag säkert glömt. Lika bra det ;)
 
 
 
 

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0