Halloj!

svårt att hinna med allt nu för tiden. Eller så glömmer jag en del 😀 
jobbar fortfarande 75% och känner att det är bra. 
Mar börjat träna och det går framåt. Får dock tänka mig för vilka övningar jag gör. Dem som belastar ländryggen tex. Och benpress.
men inte så konstigt när man varit invalid och kroppen tror man haft benbrott i ryggen. Jo det är så kroppen reagerar på att man blir borrad i korsryggen och får skruvar igenom si-leden. Så skum känsla att man gjort denna operation. 
 
Som läget ser ut idag äter jag 0/noll/inga painkillers. Inga antiinflammatorusla heller. Antiinflammarktiska vill jag äta då jag ha ont i bröstbenet, nyckelben å lite här och var, men det kan hindra läkningen av steloperationen så jag håller upp med dem några månader. 
 
jag mår så mycket bättre i ryggen. Jag har ju aldrig gått in i detta och haft tanken att blir helt smärtfri, för jag har fortfarande besvär från andra si-leden bla. Och annat pga av reumatisk problematik. 
Dock så har jag blivit av med den ständiga värken dygnet runt som när man satt eller stod. Helt borta! Och endast detta är ett stort plus. 
och jag tror jag kommer bli ännu bättre. När jag tränat känner jg av den opererade sidan. och ibland gör ärret ont eller nerverna i området. 
och det tar tid. Det gör det och inget konstigt med det. 
 
I dagsläget är ryggen under kontroll och jag hoppas att högra sidan ska hålla sig lugn men om den börjar göra mer ont, eller om värken kommer tillbaka när jag sitter å står då vet jag att denna operation kan hjälpa. 
 
kram så länge dags att börja tänka på sängen för mig 💤💤
 
 
 
 
 

Fortfarande ont

Går upp i höftkammen nu bara. Inte ont i si-leden. Så jag tror det är någon infalmmation i muskel eller sena. 
Och det kan ju inte operationen rå på tyvärr. Har även kännt av värk i höfterna när jag sover på sidan och det hade jag förut med inna operationen. Läst att en del får det som har Ankyloserande spondylit och även värken i höftkammen. Så ja man får dras med en hel del "skit". Jag dock så glad att jag gjort steloperationen för då hade det inte varit roligt att jobba. Då hade jag varit tvungen att ta tradolan på maxdos och det har jag inte gjort på ett bra tag. Har inte ens tagit på morgonen senaste veckorna. Så i det hela mår jag faktiskt bättre. Svårt attt komma ihåg ibland bara. Men man kämpar på :)
 
Och orudisen som jag äter hjläper inte.. Fortfarande ont i bröst och nyckelbensleden. Och den hakar även upp sig. Speciellt när jag bär lite tyngre. Och bröstet eller mellan bröstet gör ont varje dag. Tex växla blien kan göra. 
Stel morgon och eftermiddag/kväll. Vill verkligen inte börja med något biologiskt läkemedel... tror jag...
 
Hoppas ni har det bra! Ikväll blir det nog mello och snacks :) 
 
Kram så länge!

Idag har jag haft ont

Faktiskt så har jag ont idag. vet inte om det är en lite förkylning som ställer till det eller om det vart för mycket i helgen, med kalas och städning.
Men inte alls så ont som jag fick förr. Konstig känsla detta. Förr visste jag att jaha nu kommer det bara göra ondare och ondare. Smärtan blev förr liksom så intensiv upp i ländryggen att jag fick  smått fick panik och var tvungen att ta typ tradolan. Nu har jag inte alls denna värk. Känner av värk ovan ländryggen och vilar jag en stund så försvinner den. 
Idag har jag ont i i si-leden och ned vid svanskotan. Vet inte om det är muskulärt eller om det är själva leden. För när jag trycker och masserar försvinner det för en stund.
Vet oxå att jag kan få ont i si.leden även fast jag opererat den. Då jag pratat med en annan som stelopererat med samma reumatiska sjukdom. Hon sa att värken kommer vara mycket bättre, men ibland får man ont i och med sjukdomen. Men det kommer aldrig bli så dåligt osm innan. Och hittills har det stämt :)
 
Har oxå fösökt vara utan tradolan på morgonen och det har funkat fint. Har mest tagit den pga värk i bröst och nyckelben som ändå gör ont, men håller sig i ok läge pga att jag äter orudis som är en antiinflammatorisk medicin.
Är dock fortfarande stel i fötter på morgonen och kväll och i bröstet så jag vet inte om det riktigt funkar, men lite bättre har det blivit iaf. 
 
Jobbar på 75% fortfarande och ska ju träffa DR om 2 veckor och se vad han säger. Har inte börjat träna än, men känner att jag vill, men idag vete fasiken om det had varit bra. Tänker känna efter denna vecka och se hur det artar sig.
 
Hoppas ni har det bra alla :)
 

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0