Nu jĂ€klar 😀

Senaste tiden sĂ„ har min högra SI-led krĂ„nglat mer och mer. Även framfogen som jag aldrig lĂ€r mig vad den heter. Men typ pubis nĂ„gonting haha. 
 
Var hos reuma och sa ju detta, men fick inte sÄ stor respons pÄ det tyvÀrr. SÄ fick jag en ny medicin i förra veckan. Som jag hÄller pÄ och trappar upp. 
Men jag kÀnde att dÄ jag var dÀr sist sÄ fick det liksom vara nog. Nu tar jag tag i saker och ting. Ringde ortopeden och fick tfntid idag. Pratade med honom och jag har nu stÀllt mig i kö! SÄ antingen steloperar jag vÀnster bara eller bÄda SI-lederna samtidigt om 6-11 mÄnader. Kön hade vÀxt. TÀnkte att jag skulle fÄ göra den nu till hösten/vintern men Àr glad att jag tagit steget och stÄr i kö nu. 
Nu har de Ă€ven bytt metod till den som de anvĂ€nt i Ängelholm ett tag. Den har visat sig ha bĂ€st resultat sĂ„ det Ă€r ju bara bra.
 
Jag lÀngtar sÄ till att ha ett stabilt och förhoppningsvis mindre vÀrkande bÀcken. 
 
Det blir inte bÀttre. och med denna operation kommer jag förhoppningsvis oxÄ minimera vÀrk med mera under min sjukdom. Som tyvÀrr inte gÄr att bota, men förhindra och det Àr vÀl det man aldrig vet hur sjukdomen kommer förstöra mer. 
 
TÀnker pÄ hur jag kommer kunna Äka skridskor, och mycket annat utan att fÄ ondare eller bli helt slut i speciellt kroppsdelar/muskler runtomkring bÀcken. 
 
Och en av de bÀsta sakerna Àr att denna ortoped Àr inte som en rymdvarelse som pratar en massa latin eller svÀvar bort frÄn det man pratar om. Förklarar och pratar som en medmÀnniska. man kÀnner sig enormt trygg dÄ. 
 
I helgen var jag pÄ en 30Ärs/tjejfest och i början satt jag i soffan som var en jÀttefin mjuk och skön soffa. Men jag pallade inte att sitta i den i flera timmar. SÄ jag tog en stol. SÄklart undrade inte bara en utan sÀkert tvÄ tre av tjejerna om jag inte skulle sitta i soffan för den Àr ju sÄ skön. Och det var ju av omtanke som de frÄgade. Och jag hade aldrig trÀffat de tidigare. SÄ jag kÀnde efter att tredje frÄgade att jag fÄr nog förklara varför jag sitter pÄ en stol för snart tror de vÀl att jag Àr knÀpp och inte vÄgar sitta brevid alla tjejer. SÄ jag berÀttade och dÄ kom ju lite följd frÄgor, men det var ok. Brukar inte ta upp mitt bÀcken eller sjukdom. Att sitta pÄ stol var inte heller sÄ skönt men mycket bÀttre. MÄnga gÄnger fÄr man bara göra det bÀsta av situationen. Men visst Àr det trÄkigt att man hela tiden ska störas av vÀrk. 
 
SÄ nu hoppas jag att nya medicinen ska funka för hela kroppen och sen fÄ ett bra bÀcken av operation.
för hur som haver sĂ„ Ă€r bĂ€ckenet redan skadat och det kan aldrig fixas med mediciner. Äta smĂ€rtstillande javisst, men det hjĂ€lper inte fullt ut Ă€ndĂ„. Och drogad vill man inte vara heller. 
 
Hoppas ni har det bra alla! Kram sÄ lÀnge! 
 
 
Anna
2015-09-29 @ 18:40:23

Hej!
Men oj, finns inte vĂ„rdgarantin pĂ„ ortopeden dĂ€r du ska operera dina bĂ€ckenleder? Jag har sjĂ€lv varit till Ängelholm och ska operera bĂ€gge mina SI-leder dĂ€r och enligt lĂ€karen Ă€r vĂ€ntetiden dĂ€r 3 mĂ„nader. Kolla om de inte kan skicka din remiss dit istĂ€llet, det Ă€r ju vidrigt att vĂ€nta sĂ„ lĂ€nge med tanke pĂ„ hur lĂ„ng rehabilitering det Ă€r efter operationen ocksĂ„.
Lycka till!!!

Anna

Svar: Det har dem sĂ€kert. TĂ€nkte inte alls pĂ„ det 😀 tidsmĂ€ssigt sĂ„ skulle nog en operation om 3 mĂ„nader funka, men jag tĂ€nker mest rent praktiskt runt omkring. Resan dit och hem mm. De hĂ„ller dock pĂ„ och jobbar pĂ„ kön sĂ„ den kanske hinner minskas en del hoppas jag 😀
malinsgrejor.blogg.se
Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bÀcken med förÀndringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, kÀnslor och allt. Livet!

RSS 2.0