1 vecka har gatt strax

Sedan operationen gjordes.
Sövdes vid denna tiden. När jag vaknade upp tänkte jag vad fan ska de aldrig göra operationen.
Men det kände jag ganska fort att de hade gjort. Haha.
Senast jag opererades minns jag att jag vaknade och hackade tänder. Hostade som en galning.
Nu var det så himla gött. Varmt lufttäcke. Typ som ett uppblåsbart plast täcke. Ingen hosta alls.
Kände av lite i halsen, men inget som störde.
Lyckades dock ha sönder täcket så det blev pyspunka :) Men då var det strax dags att åka till avdelningen.
 
 
Tycker värken var värre på sjukan. Tror det har med sängen att göra. Min säng är ju helt fantastisk som den tar bort tryckkänslan. Kan till och med ligga på opererade sidan. Nu gör jag inte det ändå, fast man får det, men jag tror att jag sal förstöra något då.
Värken i själva si-leden tycker jag är jätteliten. Värre är det med den värken som strålar ner i baksidan lår. Och så har jag skitont i fram på låret längst upp, vet inte om det är muskelfästena? Kände av det redan efter operationen. Sitter i samma höjd som operationsärret så kanske är det något med nerverna eller så har det rörts om lite så det blivit knasigt med nerver, muskler å sånt.
 
Man ligger på mage när de opererar.
När jag vaknade hade jag känselbortfall i den opererade sidan ner till tårna. Från bäckenet till tårna.
Kändes när jag skulle kissa. Hade med bedövningen att göra tack och lov.
Dagen efter var det som det skulle igen.
 
Man har ju haft lite nojjor om att man tar ut sig och gör för mycket. Råkar belasta för mycket. Man får sitta, ligga och stå på två ben då man belastar lika mycket på båda sidor. När du går med kryckor ska du bara nudda marken med foten lätt, du ska gå så vanligt som möjligt med den opererade sidan och sätta foten i marken, men dock så lätt så att det knappt känns, det tycker jag är skitsvårt. Och så är jag vänsterfotad. Vill gärna lägga mer tyngd på den sidan utan att jag tänker mig för.
 
Köra bil är inte att rekommendera innan man börjat trappa ner på morfinet sa sjukgymnasten. Det är ju upp till var och en idag, men jag känner att jag inte vågar just nu. och apropå nojjor så är jag nojjig för försäkringskassan oxå. Man hör ju så mycket om de. Måste ringa och kolla så allt är ok. Men antar att jag bör höra ifrån de snart?
 
Kram så länge!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0