Mediciner och plåster

Känner att jag kan trappa ner på morfinet. Har tagit bort eftermiddagsmorfinet det snabbverkandet.
 
Igår glömde jag ta vid lunch och då var klockan ganska sent så jag tänkte att jag kan ju skicka och vänta till kvällen.
Men då börjar nacken värka så typiskt. Tog 2 alvedon.. Nacken skrattade åt mig typ. Tog en morfin och nacken var besegrad. Men så tråkigt. Ska inte hålla på och blanda in andra mediciner när jag äter morfin heller så det fick bli en morfintablett så tog jag ingen till kvällen bara en långtidsverkandemorfin.
Gick hur bra som helst under natten. Trodde nästan jag var färdigläkt ;)
 
Min dröm är att slippa mediciner, men dem är en räddare i nöden när man har ont. Jag måste försöka komma till ro med/accepter att livet kommer se ut såhär med mediciner. Mot värk, inflammationer osv. Acceptera att man har en sjukdom. Inte bli sjukdomen bara ha den.
 
Idag står inte mycket på schemat. Och så ska det vara. Bara vila och ta det lugnt.
Ska ju ta bort plåstret på mån, men det hade lossnat så jag tvättade, tittade hur det såg ut: jättefint! ingen rodnad, inge gegg, inget blod eller så. Satte på ett nytt likadant jag hade hemma som var sterilt.
Det har bildat ett ärr som man knappt ser. Ärret kanske är 7 cm långt. det sitter inte precis över si-leden utan kanske 15 cm från si-leden mot höften på mig ca 10 cm fr höften. S
ka ringa och berätta att jag bytt själv och se vad de säger. Kram så länge!

Ny dag nya tag :)

Märker att jag nog gör saker jag inte får...
Typ i sängen när man ska kliva upp så blir det ibland att jag typ halv ålar/kryper baklänges. Det tar nog mycket på si-lederna så det får jag sluta med.
Man ska ju gå så lite som möjligt. Men det är möjligt att gå. Inga problem för mig och det är farligt.
Läkarn sa du kan lite i köket och till toan. Korta sträckor. Men resten av tiden med kryckor el rullo. Vårt hus är på nederplan ca 130 kv. Det blir nog för mycket att gå bara i köket.
Trappen får man gå i med stöd. Jag brukar ta hjälp av kryckorna. Min bästa vän är rullstolen just nu.
En del vägrar rullstol men jag tycker den hjälper jättemycket. Jag bryr mig faktiskt inte om folk kollar eller tror saker om mig. Jag tänker oftast att så kan jag oxå reagera. Helt normalt.
Nu ska jag försöka komma på något sätt att dammsuga. Koppla på dammsugarn på rullstolen på något sätt tänkte jag om det är möjligt haha. Annars får det va.
 
Igår somnade jag till igen i soffan och missade lunch och mediciner. Tyckte mig ha ondare på eftermiddagen än vad jag haft innan. Men så skönt att sova. Helt sjukt vad skönt det är. Händer inte så mycket här och det är väl så det ska vara.
 
Kram så länge!

1 vecka har gatt strax

Sedan operationen gjordes.
Sövdes vid denna tiden. När jag vaknade upp tänkte jag vad fan ska de aldrig göra operationen.
Men det kände jag ganska fort att de hade gjort. Haha.
Senast jag opererades minns jag att jag vaknade och hackade tänder. Hostade som en galning.
Nu var det så himla gött. Varmt lufttäcke. Typ som ett uppblåsbart plast täcke. Ingen hosta alls.
Kände av lite i halsen, men inget som störde.
Lyckades dock ha sönder täcket så det blev pyspunka :) Men då var det strax dags att åka till avdelningen.
 
 
Tycker värken var värre på sjukan. Tror det har med sängen att göra. Min säng är ju helt fantastisk som den tar bort tryckkänslan. Kan till och med ligga på opererade sidan. Nu gör jag inte det ändå, fast man får det, men jag tror att jag sal förstöra något då.
Värken i själva si-leden tycker jag är jätteliten. Värre är det med den värken som strålar ner i baksidan lår. Och så har jag skitont i fram på låret längst upp, vet inte om det är muskelfästena? Kände av det redan efter operationen. Sitter i samma höjd som operationsärret så kanske är det något med nerverna eller så har det rörts om lite så det blivit knasigt med nerver, muskler å sånt.
 
Man ligger på mage när de opererar.
När jag vaknade hade jag känselbortfall i den opererade sidan ner till tårna. Från bäckenet till tårna.
Kändes när jag skulle kissa. Hade med bedövningen att göra tack och lov.
Dagen efter var det som det skulle igen.
 
Man har ju haft lite nojjor om att man tar ut sig och gör för mycket. Råkar belasta för mycket. Man får sitta, ligga och stå på två ben då man belastar lika mycket på båda sidor. När du går med kryckor ska du bara nudda marken med foten lätt, du ska gå så vanligt som möjligt med den opererade sidan och sätta foten i marken, men dock så lätt så att det knappt känns, det tycker jag är skitsvårt. Och så är jag vänsterfotad. Vill gärna lägga mer tyngd på den sidan utan att jag tänker mig för.
 
Köra bil är inte att rekommendera innan man börjat trappa ner på morfinet sa sjukgymnasten. Det är ju upp till var och en idag, men jag känner att jag inte vågar just nu. och apropå nojjor så är jag nojjig för försäkringskassan oxå. Man hör ju så mycket om de. Måste ringa och kolla så allt är ok. Men antar att jag bör höra ifrån de snart?
 
Kram så länge!

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0