Hård mage. Operataionmage. Känsliga läsare se upp ;)

Jag har alltid haft en mage som inte vill som jag hahah. 
Om jag inte gör det jag behöver så blir det lätt att magen blir trögare och hård.
Och ska jag göra någpt tex resa/opereras så mitt magschema rubbas så kan jag räkna med att magen säger upp sig. och återkommer efter typ 1 vecka när den tycker den har haft semester eller något ;)
 
Nämen allvarligt detta är skitjobbigt. Rent ut sagt ;) 
När jag skulle opereras så hann jag inte gå på toa innan, min kropp tyckte inte det behövdes tydligen. Och så kan det ju vara ibland oxå. Det är så typiskt min mage. 
Så får man ju morfin och det har en berömd biverkan: hårdmage/förstoppning. Och att man inte kan/får röra på sig gör ju inte saken bättre. Japp jag kunde inte gå på toa på 1 vecka och det var inte kul sen.. 
 
Så jag vill rekomedera att redan innan/så fort ni kan börja dricka ta movicol eller moxalole som är samma men olika märken. Jag hade ingen anning om detta och hade önskat få veta. 
Man får movicol på sjukhuset innan man åker åker hem. Tror jag fick i mig en dospåse. Då hade det gått 2 dygn. 
Jag hade nog behövt maxdos redan dag 1. 
 
Så jag ville bara berätta om detta då man redan har lite annat att tänka på.
 
Sen så kanske inte alla behöver movicol och har en mage som är normal ;) Så kolla med ortoped, sjuksköterska och se vad de säger. 
 
Kram så länge!!
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0