Bra dag

SI-leden känns bättre idag. Tänk om det bara blir bättre och bättre 😄
Hoppas. Men är dock förbered på bakslag. 
 
Höger SI-led som är inte är opererad känner jag av mer och mer. får se hur det blir när blir vänster är läkt.
ska bli intressant.
 
hoppas ni har en bra dag. 
 
Kram så länge!
Majsan
2015-11-05 @ 20:34:23

Åh vad spännande. Hoppas det håller i sig. Jag har en brännande smärta o lös känsla över vänster bäckenled hela tiden. Behöver planera hyr jag ska sätta fötterna för att det inte ska hugga i bäckenleden. Minsta snedsteg o bäckenet hoppar snett. Har du även varit hos kiropraktor innan du gjorde ifuse? Jag har manipulerats så många ggr att jag tappat räkningen. Häromdagen sa min sjukgymnast att om jag ska göra ifuse så måste jag vara rak först för annars stelopereras jag i ett snett läge. Kollar de sånt innan Op o justerar en?? Känner du dig rak? Kände du dig sned innan? Min man följer med mig på tis till Andreas mär jag ska till st Göran för tredje gången.. Får se vad de säger... Kram!!!

Svar: Hej!Vad kul att höra av dig igen :)
Japp jag var hos en kiropraktor som skulle vara utbildad just kring bäckenet. Jag tyckte det i början blev bättre någon timme, men jag kan ha inbillat mig haha. Men sen när jag gått några gånger så kände jag att det inte blev bättre. Kändes tom värre. Speciellt när jag satt.
Jag har känt mig väldigt mycket stelare i vänstersidan och som att det benet var längre. Konstig känsla. och när jag satt blev det som att jag omedvetet satt snett. mer åt ena sidan. lutade mig alltid åt höger.
Jag tror att de kollar hur leden sitter innan de opererar. Känns ju som själva meningen med operationen blir förstörd annars om leden är i snett läge. De har hela tiden en röntgenmaskin, mrt tror jag det heter som de tittar på när de opererar för att se allt där inne. efteråt inna man får åka hem får man röntgas igen för att se att allt är bra.
Lycka till på tis! Kram!!!!!
malinsgrejor.blogg.se

Anna
2015-11-06 @ 08:59:38

Så skönt att du redan känner förbättring i den opererade SI-leden. Jag väntar fortfarande på operationstid och hoppas att det ska ske snart eftersom det är så instabilt nu. Jag är hos sjukgymnast två dagar/vecka som manipulerar rätt mina SI-leder men efter någon dag är det till detsamma igen. Denna veckan har varit fruktansvärd med svår värk över bäcken och ner i benen.
Det värsta är att ortopeden inte kan ta bägge sidorna samtidigt och att bägge mina sidor är dåliga. Jag är rädd att vänster sida kommer att göra ännu ondare efter operationen som blir på högersidan först.
Hur länge efter operationen är det innan du får träffa en sjukgymnast igen?
Lycka till med rehaben och hoppas på snabb läkning :-)!!!!
Kram

Svar: Känner mig som starkare och stabilare i visa lägen. kan ju inte testa med att gå och springa, lyfta tungt och sånt än. Men jag är positiv till att det blir bättre :)
Och visst gör det ont, trodde dock att det skulle göra mer ont. Hade nog ställt in mig på det värsta :) Sen har man ju haft ont så länge så man är ju lite van oxå.
Ja usch den där värken ner i bena är inte kul. Jag är inte så rädd för att det ska bli värre. Tänker att om det blir stabilt så är det bra. försvinner värken är det ännu bättre. Vet att det säkert bara skulle bli värre för mig ändå i och med reumatisk sjukdom.
Nu hoppas jag att högersidan håller sig i ok stil ;) Skulle dock denna sida bli så pass bra så skulle jag inte tveka att operera höger om det skulle behövas.
Jag gjorde operationen 19/10 och ska träffa sjukgymnasten 24/11. Nu kom jag på att jag måste kolla upp när jag ska tillbaka till ortopenden :)
malinsgrejor.blogg.se

Majsan
2015-11-06 @ 15:23:22

Känns det bättre nu efter Op? Som att det är stabilt i bäckenleden? Hatar den lösa känslan... Som att ngt hänger löst, men vet inte om den känslan kommer av krampande muskler? Kram

Svar: Svårt att säga ännu. man får ju inte gå så mycket. Känner mig starkare faktiskt i den sidan. När jag ligger på rygg och lyfter upp benet så känns det mycket starkare och stabilare. Om jag jämför med innan så fick jag alltid ta i mer för att få upp benet.
malinsgrejor.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0