Går helt ok :)

Träffade sjukgymnasten idag. 
Beskrev hur jag mådde och hur värken förändrats. 
 
En sak jag märkt är att jag har fått bättre balans. Jag har alltid så länge jag minns haft dålig balans. Inte för att det varit något fel i skallen, men svårt att stå still bara då det svajat mycket i underkorppen.
Jag har en stabiliseringsövning då man står på ett ben och höjer och sänker det andra benet samtidigt. Gäller att hitta stabiliteten i bål/buk när man gör det. Detta har gått skitbra när jag gjort det. Tyder på att bäckenet är stabilare och mer orörligt :) Sjukgymnasten sa oxå att nästan 100% av de hon träffat med överrörligt bäcken visar mycket bra resultat på satbiliteten nästan på en gång. 
 
Jag har när jag inte gör så mycket väldigt lite ont. När jag gör saker som innebär  böja på ryggen eller huka sig för jag mer ont. Detta hopps jag försvinner inom sinom tid. Värken när man står och sitter är så gott som borta.
 
Sjukgymnasten berättade oxå att 6 veckor är ganska kort tid efter en sån här operation. Och med tanke på att man varit orörlig så är det inte så konstigt att man har ont i musklerna och de har även fått sig en omgång i operationen.
 
Så det kommer ta tid att bli helt bra. Jag har haftt ont så länge så mig spelar det ingen roll egentligen, men visst blir man frustrerad ibland och speciellt när man får mer ont pga att man gjort för mycket som man tycker är lite... Men jag är nöjd att bäckenet är stabilare det är ett stort plus :)
 
Det är ingen behaglig smärta man får efter operationen. Si-leden gör ont, skinka, baksida lår, ljumske. Jag här även trött i ländryggen. Man kan ju få ont av att inte röra på sig oxå  speciellt om man har lätt för att bli stel. 
 
Så om man vill göra denna operation får man förbereda sig på att det kommer ta tid. och man blir inte smärtfri på ett tag heller. 
Känns som jag förberett mig ganska bra genom att läsa andras bloggar, frågat en del till de och träffat ortoped några gånger innan. Smärtan har jag oxå förberett mig på genom att lyssna på andra och i och  med att man redan haft ont ett tag innan så tror jag att iaf jag varit förberedd mentalt.
 
Nä nu måste jag gå kram så länge!
 
Anna
2015-12-03 @ 19:11:34

Hej! Åh va skönt att du känner så stor förändring efter operationen redan. Det är ju kort tid efter att du gjort den och redan är så bra.
Jag ska själv genomgå samma operation 17 december så jag har följt din och andras bloggar. Just nu är smärtan fruktansvärd vissa dagar så det ska bli skönt att få operationen gjord även om det är trist att det blir så nära jul :-(.
Har du problem med bägge sidorna eller har du klarat dig med bara en sida? Jag måste operera bägge sidor men inte samtidigt och det känns tungt eftersom jag är lite orolig över att det ska bli värre på vänstersidan eftersom jag inte kommer att få stödja på högerbenet på sex veckor.
Lycka till med fortsatt rehab! Kram

Svar: Hej! Jag har problem med båda sidor men vänster har varit värst. Nu får vi vänta och se om höger känns bättre efter att vänster blivit opererad. Hoppas på det, men skulle höger krångla mer så opererar jag den sidan oxå :) Man ska ju helst bara vila så jag tror att du inte kommer känna av andra sidan så mycket mer. Ligga och sitta gjorde jag mycket. Kryckorna var bara jobbiga tyckte jag :)
Ja synd att det är så nära jul, men det finns alltid saker man tycker kommer i vägen.
Lycka till med operation"
malinsgrejor.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0