Läste operationsjournalen

Och inte blev jag så mycket klokare av den. Stod bla att jag hade mycket hårt ben. Ledvärk UNS i bäckenet. Sakroilit som inte klassas annorstädes. trubbigt ner till benet. Ingen anning om vad detta betyder. 
 
Ska träffa operatören igen i januari och då får man väl fråga lite mer. Och sjukgymnasten ska jag täffa då oxå.
 
Idag har varit en bra dag. Lite värk, men inget jämfört med innan :) 
 
Ha en trevlig helg alla!

Går helt ok :)

Träffade sjukgymnasten idag. 
Beskrev hur jag mådde och hur värken förändrats. 
 
En sak jag märkt är att jag har fått bättre balans. Jag har alltid så länge jag minns haft dålig balans. Inte för att det varit något fel i skallen, men svårt att stå still bara då det svajat mycket i underkorppen.
Jag har en stabiliseringsövning då man står på ett ben och höjer och sänker det andra benet samtidigt. Gäller att hitta stabiliteten i bål/buk när man gör det. Detta har gått skitbra när jag gjort det. Tyder på att bäckenet är stabilare och mer orörligt :) Sjukgymnasten sa oxå att nästan 100% av de hon träffat med överrörligt bäcken visar mycket bra resultat på satbiliteten nästan på en gång. 
 
Jag har när jag inte gör så mycket väldigt lite ont. När jag gör saker som innebär  böja på ryggen eller huka sig för jag mer ont. Detta hopps jag försvinner inom sinom tid. Värken när man står och sitter är så gott som borta.
 
Sjukgymnasten berättade oxå att 6 veckor är ganska kort tid efter en sån här operation. Och med tanke på att man varit orörlig så är det inte så konstigt att man har ont i musklerna och de har även fått sig en omgång i operationen.
 
Så det kommer ta tid att bli helt bra. Jag har haftt ont så länge så mig spelar det ingen roll egentligen, men visst blir man frustrerad ibland och speciellt när man får mer ont pga att man gjort för mycket som man tycker är lite... Men jag är nöjd att bäckenet är stabilare det är ett stort plus :)
 
Det är ingen behaglig smärta man får efter operationen. Si-leden gör ont, skinka, baksida lår, ljumske. Jag här även trött i ländryggen. Man kan ju få ont av att inte röra på sig oxå  speciellt om man har lätt för att bli stel. 
 
Så om man vill göra denna operation får man förbereda sig på att det kommer ta tid. och man blir inte smärtfri på ett tag heller. 
Känns som jag förberett mig ganska bra genom att läsa andras bloggar, frågat en del till de och träffat ortoped några gånger innan. Smärtan har jag oxå förberett mig på genom att lyssna på andra och i och  med att man redan haft ont ett tag innan så tror jag att iaf jag varit förberedd mentalt.
 
Nä nu måste jag gå kram så länge!
 

Hej och hå.

Har ju gått i ca en vecka nu. Det går bra. Känns stabilt och ingen värk när jag går. 
Ingen direkt värk i si-leden när jag sitter heller.
Men. Ja men jag har värk i skinkan. Vet inte om det är för att jag börjat gå eller om det är nerver eller muskler.
Känns inte direkt som muskelvärk heller. ska till sjukgymnasten imorgon så då kan jag höra lite med henne.
 
Jag har varit förkyld i 3-4 veckor oxå så jag är inte på topp. Nu har alla fall bihålorna lagt sig. Men att det aldrig kan sluta snora :(
 
Jag har börjar lite med stabiliseringsövningar för bål/buk. Och gud vad svag man blivit. Man tappar verkligen muskler.
Och jag känner att vänsterbenet är svagare oxå. Men det blir ju bättre och bättre.
 
Jag tar det ganska lugnt nu med tycker jag :)
 
Kram så länge! 

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0