Tuggummi och kortison

Får så jäkla ont i käkarna när jag tuggat tuggummi. Helt sjuk gör ont ner i rötterna nästan. När jag ska äta annat som bröd så gör det skitont å tugga. Har haft så sedan tonåren. Så därför gör jag det sällan. Nu tänkte jag att det är bra att stilla suget efter godis mm, men jag pallar inte ha ont i käkarna så det får bli halstabletter eller något sånt.

Pratade med reumatalogen igår oxå som tyckte vi skulle ta kortison spruta i den senskidan som knastrar mest iallafall. Att jag kände mig bättre i övriga kroppen verkade han inte imponerad av. Konstigt att han bara kan koncentrera sig på en sak åt gången. Samband och komma ihåg saker fr tidigare besök och samtal verkar inte bekomma honom. Hir lätt är det då att få rätt mediciner och vård? Nåja man får väl stampa lite och bli förbannad och samla kraft å ta tag i allt någon gång... Men nu ska jag tänka på något annat och sedan är det 40-års kalas :)

Ha en trevlig helg, och långhelg om ni är lediga i klämdagen!

Aj och wow :)

Har så ont i vänstra si-leden. Har städat vår båt från golv till tak eller ska man säga från durk kanske :)
En riktig pina å lägga barnen. Ligga på rygg och läsa med barnen brevid mig gick ok om jag spände ländryggen mott madrassen och höll kvar där. Så som man gör när man stabiliserings tränar. Eller en form av knipövning kan man oxå kalla det för.
Hugg och total kraftlöshet i vissa vinklar av ryggen blev resultatetav den städningen. Borde slappa mer tror jag ;)

Naproxenen påverkar min kropp bra. Händerna är fortfarande knastriga och värker, men jag har inte alls behövt ta värktabletter i samma mängd nu. Och en del kroppsdelar som värkkt värker mindre nu. Undra vad man kan dra för slutsats av det?
Hade teltid med reumatolgen idag, men missa det så han skulle ringa i morn istället.

Jo så kommer vi till wowet :) 11 läsare häromdagen :)
Kul att så många hittat hit. Så bra om det jag skriver kan hjälpa på något sätt för några :) 11 är väl inte många, men för mig och det jag skriver om som bäckenproblematik så är det en del för mig iaf :)

Ha en god kväll damer och herrar ;) Vilka ni än är så är det som ett stöd att ni läser här då och då. Ville bara säga det till er :)


Tror jag slog rekord med :) gladagubbar i detta inlägg haha.

Goda nyheter :)

Fick jobbet :) Så nu ska jag jobba v28 till 32 :) Är inte helt fel ändå, men kommer börja med heltid på engång och jag kommer säkert vara trött som få haha.
Det är månag arbetsuppgifter som i sig inte är svåra men mycket att komma ihåg.
Ska bli skitkul!
Blev välkomnad till gänget när intervjun var slut :)
 
Mina seninflammationer i händerna är kvar och blir sämre när jag gör saker med dem. å nu har jag fått naproxen de starka som jag ska ta 2 ggr om dagen, hjälper inte det kan det bli kortisonsprutor. 
 
Jag tror inte det ska bli några problem att jobba varken med händer å övriga kroppsdelar som brukar jäklas med mig ;) Dels är jag så van vid detta laget, har fungerande smärtstillande och jobbet i sig är varierande och inte så tungt.
 
Bechterews diagnosen verkar vara långdragen att komma till bukt med. Inget jag vill ha iofs men är det så så vore det ju bra å kanske få veta så man kan mildra / hindra att lederna blir förstörda liksom. 
 
Hoppas ni alla har det bra i värmen :) Kram så länge!
 
 
 
 
 

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0