Dags för slutbesiktning

Av ögat 😀 står på tunnelbanan nu. Står helst nämligen 😀 sprang en bit för jag var rädd å missa den, men hade 6 min tillgodo. Direkt känns det insida lår, inte i muskeln utan mer i senor eller något sånt. Sen var kondisen jävligt dålig med måste jag erkänna haha. 
 
Är så tråkigt att åka tunnelbana. Eller vänta överhuvudtaget. Blir så rastlös. 
 
Nu är det snart helg så skönt! 
 
Ha det bäst så länge!
 
 

Så där ja

Nu börjar ögat bli bättre. Har fått en bandagelins på som skyddar så jag inte river upp såret/såren med ögonlocket. Tydligen så är det såret fr början som är boven, då det gjort cellerna i närheten mer ömtåliga på något sätt... Ska ta ut linsen på fre och sen hoppas jag det är bra!
 
Alltså smärta ovan axlarna är värst på något sätt. Kanske är för att det är så nära hjärnan haha. 
 
Så nu är det bara å försöka samla krafter till och få något svar om min värk och inflammationer mm.... Nä jag orkar faktoskt inte just nu. Jag gillar läget och har ont som vanligt ett tag till. Till hösten är det operation och sen vet jag inte. Inget jobb inga måsten bara ta hand om mig själv och familjen. Kanske är en perfekt tid då att verkligen ta tag i saken och stå på sig mot alla inom vården som jag känner faktiskt inte gör sitt jobb till 100% Och varför de inte gör det det vet jag inte. Spara eller för ung och inte så akut fall kanske... Men men det tänker jag inte lägga energi på nu ändå. Hoppas på att reumatologen går i pension snart oxå haha. 
 
Idag har jag såna jobbiga strålningar ut i låren när jag sitter.
Klonkar i vänster sida om si-leden från och till. Det gör inget ont, men jag blir lite nyfiken på vad det är. känner liksom inte vart det kommer ifrån, bara hör. 
Skulle behöva en meck som går egenom mig och ger en specad lista på felen typ ;) 
 
Nu i sommar tänker jag försöka se positivt på saker, jobba och ta vara på den lediga tid jag får på helgerna med familjen. Försöka leva med värken och se ljusningen framöver att det kommer bli bättre. Ta till dem knepen jag kan och medicin för att må bättre. 
 
Till er som känner att ni inte orkar mer snart. Jag  har varit där och är där titt som tätt.
Men det gör inget för man ger aldrig upp och det är det som gör oss starka vet ni :)
Vi måste stå upp för oss själva och kämpa, för detta med si-ledsbekymmer är dessvärre ingen lätt sak att få hjälp med. Jag gråter en skvätt och känner mig starkare, ibland orkar jag inget, ibland blir jag frustrerad, ibland arg, men det finns så mkt mer i livet som är positivt ändå. 
Och det är ok att känna sig ledsen. Ta på offerkoftan ibland ;) Men ta av den i rätt läge kan man väl säga.
Att ta hand om sig själv är det bästa man kan göra under tiden innan man får hjälp. Men glöm inte att ta emot eller be om hjälp och stöd. Tillsammans blir vi starkare :) Alla bloggar jag läser är en form av stöd för mig :) 
 
Och vet ni vad? Utan mina si-ledsbesvär hade jag inte kommit i kontakt med så underbara människor :) 
Även om det mestadels är jobbigt och så så finns det något positivt ändå med detta. 
 
Här får man gärna klaga, beskriva sin känslor eller bara fråga något. Eller kanske bara säga hej om man känner sig ensamen :)
 
Ha det så bra så länge Alla!
 
 
 

Snart iväg till ögonkliniken

För att se om dem kan hjälpa mig med mitt öga,
 
Inom loppet av en månad fick jag först en nagel i ögat, en smäll på ögonlocket, sågspån i ögat. Och så torra ögon nattetid. Känns som locken fastnar i ögat. 
 
Ögonklinikens första svar var att det är konstigt att det kommer så sent med torra ögon. Ögonakuten är helt säkra på att det är pga av laseroperationen. Men de har dock inte så mkt kunskap om dessa operationer sa dem.
 
Det roliga eller roligt är det väll inte, men ett sammanträffande är att min mor säger att hon oxå brukar bli torr i ögonen nattetid. Vi får oxå samma som små blåsor runt ögonlockskanten. Jag får det mest när jag är ute i blåsigt väder, badar i klor mm. 
 
Så om det inte är operationen som gjort mina ögon torra... vad är det då? Jag tror ju att allt som hänt mitt öga i kombo med torraa ögon nattetid är det som gör så att jag får besvär. 
Tar just nu en salva i ögat, men den får man inte köra med. Den är väldigt tjock och lägger sig som en hinna över ögat så man ser vääääldigt suddigt. 
 
Nu ska jag få skjuts av min mor så det är ju tur det. 
 
Nä dax att fräscha till sig lite innan det är dags att åka.
 
Kram kram

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0