Varmt

Väldigt bra väder, men jag jobbar ju så brun blir man ju inte, men kanske det är bra väder efter mitt vikiriat oxå :)
 
mår bättre i bäckenet. Vet inte vad det var. Kanske hade jag sovit på mage. Det kan jag inte göra längre. Och jag saknar det så. Bara efter en några sekunder kommer värken helt sjukt. Få ont i ryggen för man ligger på mage liksom. Har provat att lägga händerna eller en kudde under magen men det hjälper inte. Har inte kunnat sova på mage i ca 5 år nu. Tiden går så fort. 
 
Går bra att jobba fortfarande kan får lite ont i bäckenet när jag kör ut posten i elbilen, men det som är värst är att jag får så ont i fötterna på eftermiddagen. Liksom i under foten i hälen. Utan smärtstillande är det olidligt, man bara står och försöker flytta tyngden hela tiden. 
 
Hoppas ni har det bra i värmen! 
 
Kram kram

Försämrad i bäckenet

Vaknade imorse med rygg värken från helvetet. Börjar vid si-lederna och går upp till korsryggen. Fick i mig mina värktabletter och ryggvärken blev väldigt mot bättre. Däremot si-leden på vänster sida molvärker och känns värre varje steg jag tar. Höger molvärker lite oxå, men kommer liksom i skym undan av den vänstra. 
Jag vad beror det på? Ingen som vet ingen som vet. hormoner? För mkt belastning på bäcken & ländrygg? 
Apropå det måste jag ringa ortopeden och höra om han bokat in mig på förbesök inflr operation. Jag har faktoskt börjat tänka att fan det här kanske går att leva med, det har nog blivit bättre... För jag har nog börjat oroa mig för operation. Läget är ju inte bättre, men ibland när man haft några dagar som varit bra blir man ju för positiv och tänker att nu har det blivit bra för man vill ju inte  ha ont. en operation är faktsikt rätt skrämmande. 
 
Lite uppdate om mitt öga. Det är inte bra ännu, åkte in till akuten igår och fick nya droppar och salva som verkar va slut i hela landet konmer 31/7. Så jag får köra på med droppar och hålla ut. 
 
Har även haft känningar i armbågarna idag. Jobbigt å bära 2-åring en dag som denna, med ryggvärk och även en varm dag utan någon som helst svalkande vind. 
 
Så nu är det dags för värkmedicin, en dusch och sedan kolla på tv i sängen :)
 
hoppas ni haft en underbar helg alla! Imorn är det jobb för mig. Ni som har semester får njuta lite av den för mig med ;)
 
kram kram

Nu håller vi tummarna för mitt jäkla öga alltså.

Igår revs det där såret på hornhinna upp igen efter jobbet som tur var. Det bara rann och rann och jag hade solglasögonen på mig i afäärern haha. kassören tittade lite konstigt på mig för det spöregnade ute. Varje morgon när jag vaknat har jag kännt att nu rivs det upp lite igen, i morse kändes det helt ok, är röd i ögat så det är inte läkt, men jag hoppas att det är på väg att läka nu då det var länge sen det kändes så här ok. Så håll tummarna.
 
I överlag tycker jag att allt funkat bra med kobbet. jag har det som jobbbigast på morgonen men hälar och knän. knäna känns mkt bättre, men hälarna får jag ta och inse att de är lika stela och värkande på morgonen. 
Och ta i trä bäckenet håller sig i schakt, det har inte blivit värre trots att jag springer ner för trappor varje dag. men man är ju något rädd för att ta ett steg fel för då kan jag räkna med att få ondare.
Att bäckenet hålls i schakt betyder dock inte att jag är smärtfri. Det är inte värre än vanligt kan man säga. 
 
Hade räckt gott och väl med smärtan fr bäckenet, men tydligen ska jag ha ont på andra ställen oxå... man blir ju rätt matt och trött på detta kan jag erkänna. på morgonen ligger man och är helt slut i kroppen fast man borde kunna ta sig upp smidigt så känns det snarare som man är ett kassaskåp. Och pigg, kan man va det på morgonen? Tar en timme innan jag känner mig någorlunda smidig och pigg. Tjoffar in lite mediciner, äter frukost och en kopp kaffe annars så är jag seg hur länge som helst. 
 
Men ska man försöka se det positivt så var det värre i början när jag inte visste vad som var fel, när jag fick konstaterat att bäckenet var boven kändes det bättre och sakta men säkert har jag lärt mig vad bäckenet klarar och inte. och visst kommer det bakslag då jag gör saker som jag i bakhuvudet vet kommer ge mer värk, men ändå med envishet gör ja men det får va värt det dem å gångerna då ;)
 
Så tyvärr får nog de felsta kämpa sig fram för raätt diagnos när det gäller bäckeneten. det är ingen lätt match när man har värk. Man tyvker det borde vara självklart att få hjälp, men ofta finns inte kunskap och/eller så är det andra saker som sparande och remiss är inte så lätt att få idag osv. GE INTE UPP, man har rätt till rätt sjukvård. 
Och har ni frågor så är det bara att fråga på :) 
 
Krtam så länge!

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0