God kväll!

Båda barnen sover. 
 Kvällen har bestått av montering av våningssäng och bäckenet känns redan värre. Så det ska bli riktigt roligt eller inte och se hur det känns imorgon. Men på något sätt så är det alltid intressant å se vad man klarat av Och vad det ger efter.
 
imorgon fyller yngsta år. Ska bli kul å se hur han reagerar för det känns som han har mer koll än första barnet på det mesta. Säkert för han är yngst och man som förälder föstår mer oxå :) min bebis har ju inte varit bebis på länge, men jag blev lite chockad när jag insåg att det gått ett år över ett år oxå haha.
 
är riktigt nervös inför provsvaren. Tänk om de inte visar något. ska jag orka kämpa mer för att få rätt vård? Kan ju inte ens bära en matkasse utan enorma smärtor I armbågarna längre. Sen så har ju värken blivit värre i andra delar oxå men det är liksom överkomligt och så som jag fungerar så är det överkomligt och det funkar utan att behöva kämpa sig totalt fram så är det oK. Helt sjuk bild man har av hur man är när man funkar ok. 
 
men är det inte lite konstigt att om proverna visar något eller inte så ska jag be om remiss via capio, inte via min vårdcentral? De har ju visserligen "hand" om mitt bäcken, men "hela" jag vet jag inte om de har med att göra  om ni förstår hur jag menar. 
 
efter ett besök på vc så kommer jag alltid hem med miljoner tankar och frågor som jag helst hade sluppit..
 
nåväl imorgon är en annan dag och den ska ägnas åt sonen :)
 
 

Morgonvärk och stelhet och bäckenfog i fram

Det drabbas jag av 99 % av morgnarna.
Och går jag upp och kissar på nätterna är det nästan värst då.
Fötterna och knäna känns som att de behöver smörjas eller nåt. Ofta känns det som att korsryggen ska gå av. Bäckenet med. 
 
Lästenlitenom bäckenfogen i fram som jag inte minns nu vad den heter. Något med pubic. 
De menade att skador som uppkommer är pga av tyngd, belastning. Tex idrottsskador, graviditet.
Vet inte vad min fog i fram har för fel riktigt mer än att det hugger och smärtar till ibland. Tror det är samma problematik jag har i bak I fogarna. Men iaf jag kände att jag hill läsa på mer om det, men hittade inte så mkt och det jag hittade var inte så lätt att förstå. och vet ni vad mvc och ortoped och läkare kan inte ge så mkt info heller... 
 
Bäckenet verkar vara ett stort mysterium för de flesta inom vården. Väldigt konstigt. 
 
Så hopp och hej för nu :)

Nu har läkarbesöket sjunkit in lite mer.

Mkt positivt men även en del negativt. 
 
Felaktigheter i journal.... 
Mina bäckenbesvär skulle ha kommit av graviditet... Nä det stämmer inte. Har haft problem sedan tonåren. 
Inga besvär under natt och morgon.... FEL. 
 
Detta skrev läkarn upp nu, men hur kan det bli så fel? 
 
Gången innan då jag skulle ha uppföljning av mitt blodtryck då hade föregående läkare som även skrivit en ovan felaktigheter skrivit att jag börjat äta blodtrycksmediciner fast jag inte gjort det. Träna, gå ner i vikt var det jag skulle göra. 
 
Är det så konstigt att man aldrig får rätt vård eller? Lyssna på patienten och att rätt saker skrivs i journal Är nog rätt viktigt skulle jag tro.
 
Denna läkare var oxå skeptiskt till fibromyalgi. Utan att jag sa ngt om detta. 
 
Så nu fick jag ta prover för bechterew och något för reuatism äntligen efter flera år. 
Berättade även att reumatism i olika former finns i båda sidor av släkt återigen. 
 
Håll tummarna nu att det går i rätt riktning så att man kan få rätt vård. Sova bättre, ha mindre ont, mindre oro och allt som man drabbas av vid värk. 
 
Tänk om man hade kunnat göra ngt åt mitt bäcken förr, men nu ska jag inte tänka så för det är ingen ide att grotta ner sig.
 
Förhoppningsvis kan jag nu få hjälp med axlar, nacke, käkar, armbågare, knän och hälar. Det är min dröm! Och en snygg kropp ;) den kanske man kan få på köpet haha ;)
nä då nu ska jag va allvarlig. Vore en sån oerhör lättnad att veta vad mina ledbesvär beror på. Är skiträdd att mina förändringar i si-lederna även kommer att komma eller finns i andra leder nämligen.
 
det finns hopp för denna kärring hoppas jag :) 
 
må så gott och kram kram
 
 

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0