Oj oj oj oj

Vad jag har haft ont i höger si-led. Helt sjuktt. Ondare än vad jag brukar ha i vänster som brukar krångla mest.
ländryggen påverkas enormt oxå.
 
men jagvhar även ondare i knän, fötter och nacke så det verkar liksom vara som något sorts skov. Men vad det är är ju en gåta. 
 
När jag sitter på huk eller liknande känns det som att lederna belastas sjukt mkt och smärtan blir olidlig efter ett tag I tår, ja hela fötterna, knäna och bäcken. Och Så känns det liksom stelt när jag ska ta mig upp fast jag inte är det. Sjuk känsla. 
 
Nåja det är bara att gilla läget....snart är det ett nytt år och jag ska ta tag i träning om det går med denna smärta och sen kolla upp lite mer om operation. 
 
Kram kram

Juletider, fibromyalgi och värk

Snart är julen avklarad för oss. Har bara en familjemedlem att besöka då har barnen fått alla sina julklappar. 
Både min sambos föräldrar och mina är separerade Så det blir lite åkande om inte de flesta samlas. Och så blir det nu inte varje år. 
 
Jag är helt slut i bäckenet. Vet inte om det bara är att man haft fullt upp med allt eller om det är hormoner oxå.
Tror det sistnämnda är i gång med mensen.
Fick en minnesbild av hur det var när barnen var bebisar, då man var tvungen att bära, amma och allt det där man måste men såklart så gärna vill, men fick skitont av. Ville bara ligga ner och gråta då.
Hade jag haft den situationen med bebis nu så hade jag gråtit. För nu klarar bäckenet inte av mkt lyft, sitta på golv mm.
Hade oxå jävligt ont i mina armar med sista barnet, drog mig för å bära honom i famnen. Kändes fr ovan armbågen ner i muskeln. Har tack och lov blivit jättemkt bättre, men bär jag tunga kassar länge så kommer det. 
 
Om någon vill ha ett sjukt bäcken med överrörlighet så kan ni få det ;) fy alltså när det går upp i ländryggen. 
 
Nacken går upp och ned som vanligt. Igår kom det igen och sambon fick massera och trycka på de punkter jag vet hjälper. Har ju fått en del övningar oxå som går ut på att mer eller mindre sträcka ut musklerna och det funkar ok, men det blir ju aldrig helt bra.
 
Sen har vi det här med FIBROMYALGI. Jag har verkligen försökt att se att jag har eller kan ha det, men det finns vissa faktorer som gör mig oerhört tveksam. 
Innan jag gick vidare med tjat och eget letande efter hjälp med bäcken så ställdes denna diagnos och de sa att jag  troligtvis inte skulle få ngn hjälp och på röntgen skulle man inte hitta något heller...vilket det gjorde.
 
Min överrörlighet gör mig oxå osäker på om jag har fibromyalgi. Jag har även börjat få subluxationer i händer,
inne i bäcken, dock inte i si-leder eller i höfterna. Vet inte vad man har där inne mer. Mina knän viker sig titt som tätt. Kan göra någon rörelse så det hoppar till vid höfterna.
Vrickar till och stuckar fötter lätt. Dock lyckas jag nästan alltid på något sätt avstyra så det inte blir något värre. Som en reflex att jag hoppar upp med andra benet samtigt och får upp den foten som vrickas och kan landa bra.
mina fingrar vrickas oxå till. 
 
Mina si-leder rör sig så det knastrar och känns nästan som en subluxation, men tror mer att det är ledbanden som knasar. Samma sak händer i mina hälar och i utsidan av knäna. Känns nästan som ledbanden dras ut lite extra och då knastrar och smärtar. När jag tränar får jag mer smärta i dessa oxå. Ngn som har ngn tanke om vad som händer? 
 
Hittade en artikel om fibromyalgi och hypermobilitet. Som gjorts av ifokus. De flesta symptomen mellan dessa sjukdomar är lika. Identisk smärta. Det som skilljer åt är detta:
  • Luxationer och subluxationer
  • Återkommande problematik med stukningar/vrickningar
  • knakade leder
  • ökat blödningsbenägenhet (blåmärken, riklig mens, näsblod, svårläkta sår)
  • Tydligt samband mellan försämrat tillstånd och överbelastning av kroppen
  • överrörlighet
tror man kan säga att det mesta stämmer på mig får dock inte luxationer. ska jag orka ta detta vidare med vårdcentralen?? Blä. Man måste ju få rätt vård.
 
Nu har jag ett hem som stökas ner av mina busungar tott som tätt. Älskar att ha dem hemma, men städning och bäckensmärta är inte å leka med. 
 
Tänker på steloperationen och när den ska göras. Rent praktiskt för alla familjemedlemmar och för ekonmins skull. Jag är ju arbetslös nu och det känns ju som ett straff ibland. Söker jag jobb så vill man ju helst inte berätta om detta. Räcker ju med att man har småbarn så drar de öronen åt sig. 
måste fundera lite mer på när operation ska göras känner jag. 
 
Kram så länge!
 
 

God jul!

Hoppas ni alla fåe en bra jul! 
Känns ju lite sådär utan snö. jag har mer en höstkänsla :)
 
ville oxå berätta att jag inte haft några större bakslag. Det enda som hänt är att jag fått lite kramp insida lår, inne mot underlivet. Det är så svårt att förklara när man själv inte vet riktigt vad som händer i ens kropp, men det jag är säker på är att detta har med bäckenet att göra. Men det är helt ok!
 
nacken är som den är. blir bättre, blir sämre, blir bättre, lite sämre.... Ja ibland känns det som att mitt huvud väger för mkt oxå haha. Jag hoppas att simnigen ska göra mig starkare i bröstrygg och nacke. Har fått för mig att kag kan bli bättre av det. Men det kan va en pina att simma med nackont, men man är ju envis och på något sätt vänjer man sig vid smärta. Den ska inte heller få ta över! 
 
Inför nya året ska jag inte avge något nyårslöfte för de brukar man ändå inte hålla, inte jag iaf :) men jag hoppas att jag ska kunna simma och träna som jag börjat med och kanske öka på :)
 
för det är ju bra om man är lite mer tränand när man ska göra steloperationen, som antagligen kommer ske om ca ett år:) det ser jag framemot hahaha. Det förstår inte många som inte har dessa problem med bäcken, de blir alldeles förskräckta när man bara säger stelopereration. 
 
Och jag är så glad att en läsare här presenterade sig och får nytta av denna blogg :) och att jag kan följa ännu en som har liknande besvär. Tillsammans blir vi starkare!
 
 
god jul & gott nytt år! 
 

malinsminnen.blogg.se

En blogg om min resa med ett instabilt bäcken med förändringar i si-lederna-bechterews ankyloserande spondylit. En blogg om man tankar, känslor och allt. Livet!

RSS 2.0